Контакт

Термоблок "Ion Master"

1 of
Пред. След.

Детали

  • Оглас: 8407

  • Објавено: октомври 10, 2019

  • Цена: Контакт

  • Локација: Македонија

  • Регион: Сите Региони во Македонија

  • Град: Скопје

  • Контакт тел. број: 00381641168098

  • Прегледи: 188

Video

Опис

Тие се изработени со моќност од 5, 7, 15, 21 и 30 kW.

Тој е опремен со котел, контактор, осигурувачи, разменувач на топлина, дигитален амперметар, дигитален термометар, дигитален термостат, безбедносен термостат, мерач на притисок, вентил за полнење и празнење, сигурносен вентил, вентилатор, тенџере, диспензерот на електролити, циркулациона пумпа и циркулациона пумпа. . При инсталирање на термоблок, потребно е само да го поврзете на инсталацијата (цевки и радијатори) и да го поврзете со напојувањето, така што обемот на работа и работа е значително намален.
Исто така, овој термоблок содржи реле со цврста состојба, што е соодветно на моќноста на котелот, е огноотпорно и безбедно за употреба.

Покрај купениот термоблок, се добиваат и течностите потребни за правилно функционирање на системот.

За поголеми количини на термоблови, се применуваат специјални попусти.

Можна е изборна инсталација на Интернет термостат. Контакт со цени.

Едно од најприфатливите решенија за греење. Можно е да се користат термоблови независно или во комбинација со кој било друг вид греење (под, централно, подно, итн.)

Некои од предностите на термоблоците над топлинските пумпи:

Во термоблокот не постои можност за дефект во котелот, додека во случај на топлински пумпи, компресорот може да пропадне;
Топлинската пумпа произведува бучава за време на работата, додека термоблокот е тивок;
Топлинската пумпа (воздух-вода) мора да работи континуирано во текот на зимата, што доведува до зголемени трошоци. Термоблокот може да се вклучи и исклучи по потреба.